2015 m. rugsėjo 3 d., ketvirtadienis

Sklypo geodezija



Kadangi sklypas turėjo tik preliminarius matavimus, vienas pirmųjų darbų jį įsigijus buvo padaryti sklypo geodezinius matavimus, o tam reikėjo rasti geodezininkus.

Mano akimis žiūrint, sklypo geodezija yra tarsi nekintamas dydis - turiu omenį jeigu sumokėsi daugiau geodezininkams, tavo sklypui nuo to nebus nei geriau nei blogiau (nežinau, galbūt ir klystu, bet tokia mano nuomonė), todėl pagrindinis kriterijus ieškant geodezininkų buvo kaina.

Ieškojimas buvo gana paprastas - kreipiausi į pora pažįstamų, dirbančių toje srityje, taip pat peržvelgiau skelbimus internete ir parašiau laiškų nemažai daliai geodezininkų dirbančių Vilniaus regione. Nors ir tikėjausi kad pažįstami pasiūlys geriausia kainą, tačiau pasirodo ne visada taip būna. Geriausią kainą pasiūlė viena firma, su kuria bendravome elektroniniu paštu. Juos ir pasirinkau - dėl geriausios kainos ir gero bendravimo internetu (patikėkit, kiek daug firmų Lietuvoje praranda klientus nemokėdamos bendrauti elektroninėje erdvėje).

Kadangi aplinkui nė vienas kaimynas taip pat nėra pasidaręs geodezijos, iškart buvau įspėtas kad dėl šios priežasties viskas užtruks truputį ilgiau. Na, žinant Lietuvos institucijų padėti biurokratijos srityje, nustebintas nebuvau.

Tiesa, kad geodezija užtruks beveik metus, turbūt nesitikėtų niekas. Pradėjus visus reikalus judinti dar sausio mėnesį, galutinai gavau visus dokumentus ir atsiskaičiau pilnai su geodezininkais tik gruodžio mėnesį.

Viskas užtruko dėl to, kad pora kartų geodezija buvo atmesta dėl įvairių priežasčių. Įsimintiniausias dalykas turbūt tas, kad vieną sklypą patvirtina, bet kai nuneša patvirtinti abu sklypus kartu, pasirodo pirmasis sklypas nebetinka (nors prieš tai kitas darbuotojas jį patvirtina kaip tinkantį).

Geriausiai visą situaciją atspindi geodezijos firmos direktoriaus komentaras kai jau viskas baigėsi:
"Tokio sudėtingo derinimo jau seniai neturėjome. Džiaugiamės, kad viskas pavyko ir pagaliau baigėsi".

Firma, kurios paslaugomis naudojausi vadinasi "UAB GEO Vilnius", direktorius Marius. Kontaktus galima rasti internete, turi jie savo svetainę.

Tiesa, girdėjau kad planuoja užsidaryti ar persikvalifikuoja į kitą veiklą, na bet kol kas jų svetainė veikia.

Apibendrinant, sklypo geodeziniai matavimai gana idomi patirtis, užtrukusi daug ilgiau nei tikėjausi, tačiau kainavusi (lyginant su konkurentų siūlytomis kainomis, kurios visos buvo virš 2000 lt) mažiau nei buvau įspėtas kad kainuos - už beveik metų trukmės darbą sumokėjau 1400 lt (kai pasirašinėjom sutartį, euras dar buvo naujas dalykas, todėl ir kainą rašau "senoviškai").

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą