2016 m. lapkričio 1 d., antradienis

Laikinas ir pigus lauko tualetas

Kiek esu perskaitęs blog`ų, tai nemaža dalis statytojų statybas pradeda ne nuo namo, o nuo daug mažesnio statinio. Na, arba bent jau labai greitai tas mažasis statinys atsiranda paraleliai statomam namui. Taip, šis trumpas įrašas bus apie patį pirmąjį šios vasaros darbą - lauko tualeto statybas.

Tualetą norėjau pastatyti greitai, pigiai ir su mintimi, kad jis tėra laikinas - tai reiškia turi "atlaikyti" kokius 2 - 3 metus.

Tualeto "dizainas" ir pati mintis yra ne mano, o buvo matyta populiariausiame statybų blog`e Lietuvoje - "statau sodybą". Taip pat į google paiešką suvedus "lauko tualetas", minėto blog`o įrašas yra trečioje vietoje, tai manau aš ne pirmas "vagiu" tą mintį, tikiuosi blog`o savininkė nesupyks. Originalų jos įrašą rasite paspaudę šią nuorodą ----->

Kaip jau minėjau statinys tik geriems porai metų, tai pamatų nedariau. Tiesiog įkasiau du didelius medžio rąstus ir ant jų dariau konstrukciją. Kadangi stogo mediena jau buvo atkeliavusi, tai naudojau būsimo stogo medžiagas. 

Pradedama montuoti konstrukcija ant į žemę įkastų rąstų.

Naudojau stogo grebėstus ir makaronus.

"Rėmai" beveik baigti. 

Sienas padariau iš buvusių grindų lentų kurios liko po namo vidaus valymo darbų.

Tualeto vidus civilizuotas - turi klozeto sėdynę ir dangtį. 

Stogui panaudota pora senų šiferio lakštų. Dažai taip pat panaudoti iš likučių.

Duobės jokios nekasiau, tiesiog įdėjau didelį kibirą, tualetas labai intensyviai nebuvo naudojamas, tai per visą vasarą kibiras neprisipildė. Taip pat nusipirkau bakterijų skirtų lauko tualetams kurios manau "suvalgė" nemažą dalį to, kas joms buvo patiekta.

Tualeto kainą sunku tiksliai pasakyti, kadangi daug kas panaudota iš to kas jau buvo aplink, tačiau keletą dalykų pirkau specialiai tualetui: 

medvarščiai ~5 eurai.
wc dangtis ~3 eurai.
durų vyriai ~2 eurai.
kibiras ~3eurai.
bakterijos ~3 eurai. 

Kainos netikslios, na bet manau išleidau apie 15 - 20 eurų. Viską padaryti užtrukau gerą pusdienį. Prisipažinsiu, šis statinys buvo apskritai mano pirmasis (kaip staliaus) darbas. Na, nebent įskaitytume mokyklos laikais per darbų pamoką darytą inkiliuką (kurį darėme dviese). Todėl prašau labai nepeikti mano sprendimų. :) 

Kaip visadą, vėluoju su įrašais - vasarą buvo daug darbo (kaip ir visiems kurie statosi namus), o rudenį aplankė gandrai, tai patys suprantate...  :)
Na bet kadangi pas mane statybos darbai vyksta tik vasarą, tai iki kitos vasaros manau spėsiu surašyti visus šią vasarą atliktus darbus. 

Gražaus rudens visiems skaitantiems!





4 komentarai:

  1. Rimtas statinys :D Lauksim įrašų iš rekonstrukcijos.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rimtas statinys rimtiems reikalams :)
    Kai susikaupsiu ir surasiu laiko, bus įrašas apie stogo dengimą. Arba keli įrašai ta tema.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puiku :) primenu, kad čia žmonės labai mėgsta daug vaizdinės medžiagos, daug detalių ir, žinoma skaičiukų.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kaip butu su stačiomis grinlentemis, to paties apie 10 cm plocio? Pilna tokiu labai uzsistovejusių ir laiko galbūt pavyktų sutaupyti..

    AtsakytiPanaikinti