2017 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Mediena stogui


Blog`as jau baigia pasivyti situaciją realaus laiko ir tai verčia jaustis dviprasmiškai. Iš dalies džiugu, tačiau iš kitos pusės tai reiškia kad darbai nevyksta taip sparčiai kaip norėtųsi. Kaip ten bebūtų, greičiausia žiema ir yra tam skirta, kad statytojų blog`ai pasivytų laiką.

Šis trumpas įrašas bus apie stogo medieną, ir tai antras įrašas iš greičiausiai trijų dalių ciklo apie stogą (pirmas įrašas buvo apie stogo griovimą).

Medienos pradėjau ieškoti ankstyvą pavasarį, norėjosi iš anksto ramiai susirasti, išsirinkti ir panašiai, laiko turėjau daug, nes žinojau jog stogo darbai pajudės tik birželio pabaigoje. Kaip visada, pagrindinis įrankis mano paieškose buvo internetas ir skelbimų svetainės. Kaip visada nusistebėjęs kad šiais informacinių technologijų laikais ne visi medienos pardavėjai ar lentpjūvės pateikia savo elektroninio pašto adresus, iškart tokius ir atmesdavau. Tą galėjau taip lengvai padaryti dėl to, kad konkurencija medienos rinkoje tikrai nemaža ir rinktis yra iš ko (na, bent jau aplink Vilnių). Parašiau apie 10 elektroninių laiškų ir laukiau atsakymų. O medienos man reikėjo tokio kiekio:

8 vnt murlotų 15 x 15
100 vnt gegnių 5 x 20
180 vnt "penketukų" 5x5
100 vnt makaronų 2,5x5

Visa mediena 6 metrų ilgio ir gaunasi 10,53 kubinio metro medienos.

Sulaukiau keletos atsakymų ir pamačiau kad medienos kainos plius minus panašios, išskyrus keletą "kosmonautų" - kainos sukosi apie 160 eurų už kubinį metrą (kai tuo tarpu pas "kosmonautus"  jos buvo nuo 200 eurų). Pigiausia kaina berods buvo 153 eurai už kubinį metrą.

Tačiau finale nei vieno nepasirinkau pardavėjo, o pasinaudojau rekomendacijomis žmogaus kuris jau buvo pasistatęs namą. Kadangi jis apsiemė viską suorganizuoti, o man kaip tik labai trūko laiko, tai pasitikėdamas juo viską perleidau jam. Argumentai jo buvo tokie, kad jis visada iš ten pat ima medieną, niekada nebuvo problemų, sukalbamas žmogus ir stipriausias argumentas buvo tas, kad pats lankėsi ten kur gamina medieną ir matė impregnavimo procesą - sakė ne šiaip "nudažo" žaliai kaip kai kurie daro, o turi dideles vonias kuriose mirko tą medieną,

Sumokėjau 170 eurų už kubinį metrą ir birželio viduryje mediena buvo kieme:


Minusas tik tas, kad buvo susitarta kad atveš medieną birželio pabaigoje, bet atvežė maždaug 10 dienų anksčiau ją, tai pergyvenau kad lietūs gali pakenkti jai, bet nieko blogo neatsitiko - padangsčiau karts nuo karto plėvele ir tiek. Gražiai sukrauta mediena, su tarpais kaip priklauso, nustojus lyti greitai išdžiūdavo.

Mediena su atvežimu į Vilniaus rajoną kainavo 1800 eurų.


Papildymas:

Komentaruose žmonės pradėjo klausti kontaktų, rekomendacijų. Na, rekomenduoti tai nežinau ar galiu, asmeniškai nebendravau, kaina irgi galbūt ir nepigiausia. Bet šiaip mediena esu patenkintas - buvo sausa, impregnuota (pvz iš 100 gegnių, tai tik 3-4 gegnės kažkodėl buvo sunkesnės, turbūt mažiau išdžiūvusios, bet procentaliai vistiek geras "rezultatas"), pristatė į kiemą, iškrovė tvarkingai.
Tad kontaktus naudokite savo nuožiūra :)

Kontaktai:
http://www.zilinskoimone.lt

10 komentarų:

  1. rekomendacija bus? koks kontaktas medienai? kaip tik ir man reikia karkasinukui panašaus rinkinuko :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tose kainose gal yra kažkokių nutylėjimų, kaip su sąskaita ir be? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. dėl kainų aplink Vilnių - daug skelbimų nurodoma kaina yra 125-130eur +PVM, tai nėra čia jau toks stebuklas. va kad ir impregnavimas įskaičiuotas, tai čia jau pasisekė. laukiu kontakto, gal ir man taip pasiseks :)

      Panaikinti
    2. Aš taip pat būčiau dėkingas už kontaktus :)

      Panaikinti
    3. Papildžiau įrašą, paskaitykite pabaigą :)
      Dėl sąskaitos - negaliu atsakyti į šį klausimą, nes ne aš asmeniškai pirkau. Aš tik palikau pinigus ir buvau tik tada kai priiminėjau medieną.

      Panaikinti
  3. Lietuviškai mūrtašis o ne murlotas ;)
    Impregnavimas lentpjūvėse nardinant - bevertis.
    Apie lentpjūvės kosmonautus: gal jie tiesiog mokesčius moka? Sąžiningi. O jūs juos negražiais žodžiais vadinate...
    Kiek žiūrinėjausi lentpjūvėse, niekur visų pinigų neapskaito. Geriausiu atveju 50%.
    Šiaip geriau su kokia lokalia lentpjūve susidraugauti. Nes jei ko staigiai prireikia, pas juos bėgsi.
    Maniškė patiko, vakar: "reikia 1x15x3000cm lentutės obliuotos? Einam, padarysim" ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na žinok labai jau sunku šiais laikais medieną nelegaliai transportuoti - tikrina policija. tai ir nelegalumo tikrai mažiau. o kad čekio neduoda, tai dar nereiškia jog PVM nesumoka.

      Panaikinti
    2. Žinau kad "mūrtašis", bet "murlotas" man gražiau skamba ir mes daug juokėmės iš to žodžio dirbdami prie stogo tai ir prigijo kažkaip. Tiesiog.
      Dėl impregnavimo "bevertiškumo", tai čia kaip kieno nuomonė. Arba kiek kas supranta žodžio "bevertis" reikšmę. Pagal Jus, tai taip impregnuota mediena yra lygiavertė neimpregnuotai medienai? Kaip sako lietuvių liaudies priežodis "baaaaikit, nemanau". :)
      "kosmonautai" beje labai gražus žodis, esu vaikystėje gyvenęs "kosmonautų g. 5", tai tikrai nelaikau to žodžio negražiu. Bet kainos už tą patį produktą kartais tikrai nėra adekvačios.

      Panaikinti