2016 m. balandžio 5 d., antradienis

Pirmasis "padargas" ir antrieji sklypo tvarkymo darbai

Kodėl antrieji, o ne pirmieji, sklypo tvarkymo darbai? Atsakymas paprastas - apie pirmuosius darbus nebus atskiro įrašo, kadangi nėra išlikusių nuotraukų, o man patinka šio tinklaraščio tekstus iliustruoti ir vaizdine medžiaga. Tik paminėsiu, kad žiemą buvo surengta pora talkų, kurių metu buvo valoma aplinka - kertami krūmai, smulkūs medžiai.

Bet pradėsiu nuo to, kad pirmoji investicija į sklypą buvo įsigytas mano pirmasis "padargas" - krūmapjovė. Kadangi daiktus mėgstu rinktis ir pirkti ne eksprontu, o su pasiruošimu (turiu omenyje kad prieš pirkdamas daiktą peržvelgiu visas alternatyvas, rekomendacijas, atsiliepimus, kainas ir pan.), tai pirkiniu nenusivyliau. Kaip vėliau laikas parodė - įrenginys darbą atlikau netgi geriau nei iš jo buvo tikimąsi ir manau dar ilgus metus tarnaus mūsų naudai. Galbūt ne visiems bus girdėtas "brandas", tačiau jų produkcija kainos ir kokybės santykiu tikrai manau jei ne pati geriausia, tai viena geriausių rinkoje - tai japonų gamintojas MARUYAMA. Krūmapjovė atrodo taip: 

Šio padarbo specifikacijos: 

Cil.darb.tūris – 49.9 cm³
Galia BRUTTO/NETTO kW – 2.4 / 1.94
Svoris kg – 8.2
Rankena – Šienavimo rankena 
Karbiuratorius – Walbro
Kuro bakas – 1.0 L
Užvedimo sistema – patentuota Reverse Start 2.
Pjovimo iranga – Pjovimo ritė, peilis.
Diržai – Dvigubi diržai su paminkštinimu.
Veleno diametras: 8mm
Kuro tipas:  95E – 2T MIX (50:1)
Garantija – 5 metai

Tokį rimtą įrenginį pirkau todėl, kad sklypas nemažas, dalis miško, daug krūmų, tad panaudojimo galimybių daug. Šiuo metu jo kaina yra 559 eurai, tačiau man pavyko gauti puikų pasiūlymą ir aš sumokėjau 431 eurus ir dar gavau alyvos, apsauginį skydelį akims/veidui, papildomo valo bei daug naudingos informacijos. 
Jei kam idomu, tai platintojas yra UAB "Viskas sodininkams", savo produkciją platina po visą Lietuvą, daugiau informacijos galima rasti jų puslapyje http://v-s.lt/

Idomus faktas - kai jau įsigijau šios firmos krūmapjovę, po kurio laiko teko bendrauti su vienos nedidelės parduotuvės darbuotoju, kurie prekiavo ta produkcija. Kalbėjomės apie daiktų garantijas ir man labai patiko jo pasakymas, pabandysiu pacituoti:
"Mums labiau patinka prekiauti husqwarnom ar stihliais ar dar kažkuo, nes pardavę jų produkciją žinome kad turėsime darbo - ar tai su garantiniu aptarnavimo, ar jau ir pasibaigus garantiniui remonto darbai. O šitie japonai Maruyama kaip parduodam tai taip ir atsisveikinam, dar nė vienas nesugrįžo". 

Na bet užteks šitos "reklamos". Nuolaidą juk tikrai ne dėl to gavau.

Grįžkime prie sklypo tvarkymo darbų. Po žiemos buvau kurį laiką pamiršęs apie sklypą savo ir kai galiausiai nuvykau ten berods birželio mėnesį, tai oghoho - radau džiungles vos ne tiesiogine to žodžio prasme. Štai taip atrodė viskas prieš darbų pradžią:

Pasiruošimas kovai su džiunglėmis.

Kitas rakursas ir "maža" krūmų krūvelė likusi po žiemos. Ten kur nupjauta, tai ne mūsų darbas - geras kaimynas pravažiavo su traktoriumi - žoliapjove kad bent jau galėtume prieiti prie namo, nes tuo metu kelio dar jokio nebuvo. 

Vaidzdelis už namo, prieš kalną. 

Kažkodėl labai daug nuotraukų neradau kurios geriau parodytų buvusią nekokią padėtį. Turbūt dėl to, kad puolėme prie darbų ir rezultatus pamatėme gretai: 

Vaizdas prieš pirmą kartą įžengiant žmogaus kojai.

Vaizdas po pirmojo rimtesnio krūmapjovės išbandymo. Liko nebedaug, turbūt koks hektaras...

Kadras kuriame sutilpo vaizdas prieš ir po.

Puikios sąlygos darbui,

Dar viena fotografija su prieš ir po viename kadre.

Štai toks buvo 2015 vasaros darbų sezono atidarymas. Sekančiuose įrašuose pamatysite kaip greitai keičiasi sklypas. 
Reziumuojant aprašytus darbus šiame įraše galima pasakyti, jog nors plotas didelis, bet dviese jį sutvarkėme per du gerus pusdienių. Kadangi dirbome skirtingais įrankiais, tai galiu pasakyti tik vieną - neveltui žmonės sako jog neverta taupyti gerų įrankių sąskaita, tikiuosi ir ateityje nepamiršti šios taisyklės. 


5 komentarai:

  1. geras dėl to, jog galingas. 2kw yra tkrai daug, ir stambią žolę pjaunant tikrai jie padeda - gali kišt gylyn įrankį ir jis prasisuka. nebent tik žolė užsivynioja aplink ir prie apsaugos susispaudžia. sėkmės darbuose!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Net su lengvesniu dirbdamas, 2a šienaudamas su krumapjove malonumo nejaučiau. Tad nusipirkau vėjapjovę - žymiai greičiau ir paprasčiau. Aišku, kai žolė tokia didelė, tai teko iki MAX peilį pakelti ir šią traukti atbulom. Žiauru bet veikia.
    Beje, tradiciškai nesuprantu kam 1 kart per mėnesį naudojama daiktui pirkti pro įrankį? Nors... už tokią reklamą jie turėjo dykai atiduoti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. oj, turėtum tu hektarą, paimtum bet kokio gerumo :) kiek kainuoja savaitė tavo darbo? tiek kiek visas įrankis. :) taigi atsiperka pirmais metais. mano situacija panaši į autoriaus - apleista vietovė, hektarais matuojama, krūmų pilna, kalniukai ir pan, iki savaeigio traktoriuko dar reikia kelis metus darbuotis - negi kelmus rausi. tai vat ir linksminies. pas man pats kiečiausias hvarnos įrankis ir visai dėl to nepergyvenu - per du metus naudojimo įpratau prie svorio ir išeinu į lauką pusdieniui pasivaikščiot. gryžtu gerokai užsisportavęs :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Va būtent, pas mane irgi kalnuotos vietos, daug krūmų, ir plotas hektarais skaičiuojamas, o kol visa tai pavirs į kažką gražesnio kai jau bus galima darbuotis traktoriuku, tai dar daaug laiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Darbas motyvuojantis, nes greitai keičiasi vaizdas. Kaip tik šiandien šia tema pas save rašiau. O dėl žoliapjovės - penkerius metus Partner atidirbo ir pirmus kartus taip pat paėmiau atbulai važiuodamas.

    Dabar įsigijau Husqvarna su šoniniu išmetimu - pasaka aukštai žolei, o ir pati žoliapjovė lengviau paima tokią, tai greičiau važiuoja, reikia kartais net pabėgti paskui:) Jei pažįstamas jausmas, kad dėl užtingėjimo ar įdomesnių pramogų sodybose perauga žolė - butinai imkit žoliapjovę su šoniniu išmetimu!

    AtsakytiPanaikinti