2017 m. kovo 12 d., sekmadienis

Betoninių čerpių stogo kaina


Tai gi, kiek kainavo betononių čerpių stogas, aprašytas praeitame įraše. Visų pirma papasakosiu, kodėl tokį pasirinkau. Nemaža dalis pažįstamų rinkosi skardinį stogą, o ir šiaip skardinis stogas populiariausias ir ale "pigesnis". Todėl visų pirma pasiuntinėjau užklausas tiek čerpinių stogų pardavėjams tiek skardinių. Tačiau kai gavęs atsakymus nepamačiau akivaizdaus skirtumo, pasirinkau tokią stogo dangą prie kurios nuo pat pradžių labiausiai linko širdis. Tuo labiau kad pašnekėjęs su stogo meistru, papasakojau kad visi skardinių stogų pardavėjai deklaruoja kad skardos "barškėjimas" yra mitas ir tinkamai apšildytas stogas nebarška - tai meistras pasakė kad pas jį patį sodyboję uždėtas skardinis stogas, apšiltintas 25 cm ir sakė barška kaip reikalas. Tiesa, jam netrugdo, sakė netgi ramina, lengviau užmigt. Tai čia kaip kam. Čerpinis stogas tikrai žinau kad nebarška.

Čerpės kainavo 994 eurų. Ech, būtų gerai kad tik tiek :). Na, iš tikro bendroje stogo dangos sumoje čerpės iš tikro nesudaro nė trečdalio. Vien kraiginės čerpės kainavo apie 240 eurų. O dar visokie tašelių laikikliai, dažai pjaustomom čerpėm, sandarinimo tarpinė ir t.t. Tai viską sudėjus, čerpės ir priedai man kainavo 1700 eurų su pvm.

Taip pat iš tų pačių pardavėjų imiau ir lietaus sistemą, difuzinę plėvelę ir užsakiau išlankstyti skardas kurių reikėjo. Difuzinė plėvelė lenkiška, pardavėjai užtikrino kad tikrai gera bus mano stogui, tai pasitikėjau. Net nežinau iš tikro, gera ji ar bloga, nes pastebėjau dauguma blogerių labai atidžiai renkasi difuzines plėveles, o aš taip pusiau atmestinai pasielgiau. Bet stogo meistras nesiskundė, sakė viskas čia gerai, tai tikiuosi kad taip ir yra. Difuzinė plėvelė Corotop Classic 130, kainavo 190 eurų (trys rulonai po 75 m2).
Įvairios skardos kainavo 250 eurų. O lietaus sistema (be ilgųjų vamzdžių kampuose, jų kol kas nepirkau) su laikikliais, latakais kainavo apie 250 eurų.

Viską pirkau iš vieno pardavėjo, uab "stogų sistemos". Už skardas, lietaus sistemą, stogo medžiagas ir pristatymą iš viso sumokėjau 2400 eurų. Tiesa, poto dasipirkau čerpių, išleidau apie 20 eurų papildomai. Na, bet grąžinau paletes ant kurių buvo čerpės, tai susigrąžinau 77 eurus (nors jų kaina buvo įtraukta į sąskaitą).

Kitos išlaidos stogui yra vinys, medvarščiai, kampukai ir pan. Bandžiau sekti šias išlaidas, rinkau čekius, bet dabar peržvelgęs matau kad turbūt ne viską surinkau. Na, bet apytiksliai šiems dalykams išleidau 60-80 eurų. Dar pirkau antiseptiko, teptukų - dar 20 eurų. Reikėjo ir medienos dasipirkti 5 x 10 (tokios nebuvau užsakęs, o reikėjo "ramstukam") bei šiek tiek dailylenčių, tai medienai apie 100 eurų maždaug.

Įrankių jokių neturėjau, tai pirkau suktuką gerą (~100 eurų) ir ne tokius gerus (pigiausius) grąžtą, diskinį pjūklą, "bulgarkę" ir pan. Netoli 200 eurų irankiams, bet didžioji dalis jų liks tolimesniems darbams - vienintelis nuostolis tai pigiausias diskinis pjūklas, kuris atlaikė stogo statybą bet poto iškart ir iškeliavo į amžinajį poilsį (-30 eurų).

Apie medieną rašiau anksčiau, jai išleidau 1800 eurų. Tačiau jos užsakiau ryškiai perdaug, nes va kiek liko (foto kokybė prasta, už tai atsiprašau):

likusi mediena pabaigus stogo darbus

Gaila nepagalvojau suskaičiuoti kiek jos liko, bet manau kokie 3 kubai tai tikrai, gal net daugiau. Vėliau pavasarį suskaičiuosiu. Na, bet jei atmesime 30% likučio, tai mediena stogui kainavo apie 1200 eurų. 

Viską sudėjus gauname stogo kainą, kuri yra 3800 eurų. Dėl gražesnio skaičiaus galima pridėti įrankius, bus 4000 eurų. 

Aj, tiesa, dar sumokėjau meistrui 1000 eurų. Na, tikiuosi kad nieko daugiau nepamiršau. 

Tad savo stogą įkainavau 5000 eurų. 


3 komentarai:

  1. Gal galėtumėte pakomentuoti ka konkrečiai meistas darė už 1k? Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man irgi butu idomu ka dirbo uz 1k, nes cerpes ir kiti etapai po +- 5eur/m2 eina, tai speju, kad kokia skardos darbai ir pns smulkmenos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na prieš tai jau rašiau kad meistras viską kartu dirbo su manimi (nieko nemokančiu:) ir pagalbininkais mano (tokiais pat nieko nemokančiais). Vadovavo ką daryti ir pan. Sudėjo gegnes, plėvelę, grebėstus, skardos, vėjalentės, lietaus sistema. Na bet tas meistras toks tolimas pažįstamas, tai jūs nežiūrėkite tos kainos kurią jam sumokėjau, realiai samdant nepažįstamą žmogų, kuris padarytų tiek darbų, tai beabejo nėra tokių kainų.

      Panaikinti