2018 m. vasario 21 d., trečiadienis

Grindų betonavimas

Santechnikų darbams einant į pabaigą pradėjau ieškoti kas man išbetonuos grindis. Galvojau bus paprasčiau, nes na skelbimų juk pilnas internetas žmonių ir įmonių kurios betonuoja grindis. Deja. Pasirodo kad čia tokia verslo niša, kuri ypač vasarą yra užversta darbais. Apskambinau 10-15 skelbimuose rastų kontaktų, tikėdamasis kad rasiu kas išbetonuos grindis savaitės bėgyje - pas visus eilės buvo 2 - 3 savaitės, pas keletą ir mėnesiui į priekį darbų. Nelabai galėjau tiek laukti, tad su keletu susitariau jog jeigu kas nors atsisakys ar šiaip atsiras "langas" iškarto man skambintų. Na šiuo atveju pasisekė nes po 5 dienų paskambino vieni ir sakė jei nori rytoj atvažiuojam, nes vienur anksčiau užbaigė, kitur atsisakė, kitaip sakant - man pasisekė. 

Tai gi, visų pirma užsakė smėlio. Smėlis šiek tiek brangesnis, bet imiau iš ten kur rekomendavo meistrai, nes sakė labai geras ir pagrinde tik su tuo smėliu jie dirba. Sakė būna kartais atvažiuoja į objektą ir jei smėlis netinka tai apsisuka ir išvažiuoja, nes jei yra akmenukų ir pan., aparatas stringa ir t.t. Atvežtas smėlis atrodė taip (ir tikrai buvo geresnės kokybės nei tas kurį turėjau prieš tai iš seniau):

smėlis

Bet smėlį užsakė neapžiūrėję objekto, tik pagal tai ką aš pasakiau. Aš norėjau minimalaus storio betono grindų, bet kai atvyko betonuotojai ir pamatavo viską tai paaiškėjo kad betono sluoksnis skirsis, nes vienur gavosi minimalus storis 5-6 cm, kitur gavosi ir 10-12 cm kad bendras grindų lygis būtų vienodas. Todėl paskaičiavus paaiškėjo kad smėlio neužteks tai buvo užsakyta dar viena mašina. Gerai kad cemento užsakymo nespėjo pakrauti ir atvežti, tai spėjom pakeisti užsakymą ir cemento atvežė taip pat daugiau nei iš pradžių planavom. Cemento atvežė 60 maišų. Darbų pradžia atrodė taip:


smėlis, cementas ir agregatai

Kaip patys darbai vyko nenufotkinau, nes ne visą dieną buvau objekte. Tačiau vyrai dirbo tvarkingai, keturiese. Pakilojo armatūros tinklą, padarė nuolydį voniose kur bus dušai ir pan. Rezultatas gavosi toks: 

svetainė su virtuve

kolidorius

antras aukštas

tambūras

antras aukštas

antro aukšto sumuštinis

Kaip daugelis blogerių jau yra pasakę, tai grindų betonavimas yra vienas maloniausių etapų. Taip yra todėl, kad vaizdas pasikeičia gana kardinaliai, greitai ir palyginus nebrangiai. Gaila kad negalima iškart vaikščioti naujomis grindimis, nes jas pamačius bent jau man toks noras tikrai kilo. Na, bet dienos gražios šiltos buvo, tai atsargiai užlipau jau kitą dieną. O šiaip sakė palaukti 2-3 dienas. 

Kaip visada, įrašo pabaigoje finansai. Skelbimuose daug kur buvo parašyta kad betonavimo kaina 2,7 eur/m2. Tačiau kai skambinėjau vasarą (liepą) tai tokių kainų nesutikau nes pats sezono įkarštis buvo darbų. Kainos prasidėjo nuo 3 iki 3,5 eur už kvadratą. Man dar paskaičiavo daugiau už tai kad storesnį sluoksnį dėjo ir pan. Dėl to kad reikėjo gana skubiai man, tai derybų svertas taip pat buvo prarastas. Skaičiai tokie (kadangi rašau praėjus daugiau nei pusei metų, sumos apytikslės bet gana tikslios): 

cementas 60 vnt po 3,5 eur  -  210 eurų.
smėlis (2x vežimai) - 380 eurų. 
darbas  -  800 eurų.

VISO: 1390 eurų. 

Čia kaip sakant momentinės išlaidos (kiek sumokėjau už viską iš karto). O jei skaičiuosime kiek grynai grindys kainavo, tai tada reikia skaičiuoti kad cemento liko 20 maišų (pardaviau poto giminaičiams) ir smėlio liko koks 20-30%. Tai gaunasi grindų betonavimas kainavo: 

VISO grindų betovanimas su medžiagomis kainavo apie 1200 eurų. 




14 komentarų:

  1. Sveiki. Koks viso buvo grindu betanavimo plotas ir cia kainos be tinklo ir be polistirolio? Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki. Koks viso buvo grindu betanavimo plotas ir cia kainos be tinklo ir be polistirolio? Aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. plotas apie 180 kv/m. Ir taip, man gavosi apie 1200 be tinklo ir be polisterolio (tik darbas, smelis, cementas, plastifikatorius, kompensacine juosta, fibra).

      Panaikinti
  3. Sveiki,tai pasidalinkit kontaktais,jei likote patenkinti darbais :).Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. +370 605 50295 (Antonio;) cia vyruko kuris dirbo ten kontaktas.

      Panaikinti
  4. Galima plačiau, kas per kompensacinė juosta panaudota palei sienas? Daugumoj blogu maciau deda ~1cm storio putplasti

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na tai praktiskai tas pats manau. As kalbejau apie tai:
      http://www.statybuturgus.lt/kitos-statybines-pleveles-ir-juostos/6641-juosta-kompensacine-betonavimui-plotis-16cm-klijuojama-su-plevele-storis-8mm.html

      Panaikinti
  5. Kam antrame aukšte dėjot polistirolą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Polistirolas netinkama medžiaga garso izoliacijai. Dėl garso izoliacijos reikia dėti 2 arba 3 cm kietos vatos.

      Panaikinti
    2. gal maziau tinkama, bet tikrai nepasakyciau kad netinkama.

      Panaikinti
    3. Valdas teisus, polistirolas prastai izoliuoja garsą, galiu patvirtinti iš praktikos. Turiu vonia 1a ir 2a viena virs kitos. Tai apacioje girdis kas vaiksto virsuje. Ypac kur danga plyteles, ten kur laminatas situacija geresnė.

      Panaikinti
  6. Atrodo gražiai padaryta, koks grindu storis pirmam aukste ir koks antrame?

    AtsakytiPanaikinti